Turen går til Nepal, her skal vi jakte i Dhorpatan området som skal ha god bestand av både Himalaya Bluesheep og Himalaya Tahr, og vi er i selveste Himalaya!!!

Vi starter i Kathmandu og det smaker herlig med en everest eller to etter en lang reise.

En dag med akklimatisering og sightseeing i Kathmandu hører med og det var en stor opplevelse og mange inntrykk.

Kaos på flyplassen, det var en opplevelse å være en del av dette, det er imponerende hvor mange som skal forskjellig steder på fjelltur. Drømmen om Everest er det mange her som har. Turen over landsbygda er ett skue i seg selv, hvordan de dyrker hver ledige jordlapp er fascinerende og fint å se på.

Det var en opplevelse å være en del av dette

Espen Lynne

Vi flyr inn til ca 3000moh og møter våre guider, kokker og sherpaer som skal bistå oss under hele turen. Jobben deres er ettertraktet, noen av gutta har gått i 8(!!) dager for å møte på jobb, det hadde vært noe for en ungdom her hjemme… Og hvordan de jobber, og hvor fornøyde de er for å ha denne jobben gjør mye for at stemningen er så god den er på hele turen.

Det går ikke en dag uten at jeg lar meg imponere over arbeidsinnsatsen til disse gutta, sherpaene i seg selv er noen råskinn som lett bærer langt over sin egen kroppsvekt i timevis. (Skulle gjerne hatt med meg en på rein og hjortejakt her hjemme!)

Første camp ligger nede i dalen

Det er fint å kunne akklimatisere seg videre her nede på ca 2500moh.

Maten er veldig god, rensligheten fantastisk og selv varme tallerkener får vi her inne i fjellet. Det har jeg aldri opplevd i en jaktcamp tidligere.

Vi går igjennom ett belte med bambusskog på vei opp i fjellet.

Det er en lang marsj, og høyden kjennes. Turen går i sakte tempo og vi når basecamp på ettermiddagen av dag 2.

Her skal vi bo de neste dagene.

Og vi får se både Bluesheep og Tahr allerede første kvelden, det er ikke til å unngå at det kribler litt ekstra der vi legger oss i soveposen og tenker på neste dag…

Vi bor, jakter og er i de villeste/flotteste fjell jeg noen gang har sett. Opplevelsen av bare å være her er enorm, og i tillegg skal vi jakte! Dette er bare helt fantastisk…

Kikkerten er nødvendig og det blir mange timer speiding, det er store områder og sjekke ut og vi ser bra med dyr hver eneste dag.

Sverre er først ute og feller en flott Bluesheep etter en spennende jakt, bukken er ca 9 år og et veldig bra trofe. Og for noen farger/tegninger på skinnene de har.

Helt grei utsikt ifra teltdøra, dette blir man i godt humør av.

Været kommer og går, men alt i alt har vi mye fint vær og får jaktet effektivt.

Dette blir man i godt humør av

Espen Lynne

Her sitter vi på ca 5000moh og fjellene rundt rager langt over oss.

Ole starter jakten i en annen camp og feller flotte dyr allerede de første dagene, så da går han i en dag og flytter inn hos oss og blir med på vår jakt.

Vi klatrer og speider, livet som fjelljeger er fantastisk…

Jeg er heldig og feller en fin Bluesheep lengst inne i fjellene, det er langt hjem så vi overnatter underveis i en annen camp guidene har satt opp.

Samme dag har Sverre skutt en Tahr, så dette var en skikkelig bra jaktdag.

Neste dag skal jeg jakte Tahr og vi går i ett brattere terreng, Tahr er kjent for leve her så da må vi også ut og klatre! De holder seg gjerne i nærheten av skoggrensa der den raskt kan gjemme seg hvis de blir skremt.

Jaktlykken er med oss nok en gang og jeg feller en flott Tahr etter en veldig spennende og krevende jakt i bratta, jeg er ikke spesielt redd for høyder, men her var jeg flere ganger i tvil om vi skulle komme oss frem.

Alt av kjøtt blir tatt vare på, det gleder en nordmann som er vant til kjøttjakta hjemme. Turen hjem er lang og bratt…

Jeg er ikke spesielt redd for høyder, men her var jeg flere ganger i tvil om vi skulle komme oss frem

Espen Lynne

Været endrer seg igjen og vi får en liten snøstorm på vei hjem. Gutta er helt rå til å bære, jeg får så vidt testet meg, men det blir ikke rare bidraget og sherpaene får seg en god latter.

Alt kjøttet blir strimlet opp og tørket, dette tar gutta med seg hjem og har utover vinteren. Vi fyller kvoten på kort tid og turen hjem starter alt for raskt.

Vi har med oss noen flotte trofeer, fantastiske minner om folket og fjellene taler for seg selv…

Siste camp, her skal vi fly hjem fra i morgen. Fjellene i bakgrunn har vært vårt hjem de siste dagene og minnene sitter godt langt inn i sjela.

Mahesh Busnyat kan treffes på bluesheep@msn.com eller www.himalayansafaris.com.np

Turen er uforglemmelig og jeg håper virkelig å kunne reise tilbake. Det er dyrt, men verdt hver krone synes jeg. Minnene og trofeene herifra vil alltid bli husket godt.

Tips til turen: God sovepose og liggeunderlag, dunjakke og en god fjelldress + de beste fjellskoene du noen gang har hatt. Kikkert med avstandsmåler er alltid nyttig på fjelljakt ellers det du liker å ha med deg i fjellet. Det er unødig å nevne at alt må bæres så pakk litt fornuftig!