Vi skal på Elk jakt hos David Beranek, han eier packhorsecreek outfitters som har jaktrettigheter helt syd i B.C. Området grenser til Alberta i øst og Montana usa i syd. Området er kjent for å ha bra bestander av Elk, Muledeer, Whitetail deer, Grizzlybjørn, Svartbjørn, Mountain goat, Bighorn sheep, Moose, Puma og Lynx så området har potensiale for mange spennende jakter… Det er ca 3 timer å kjøre ifra Calgary før man er i «the flatheads» Dette er ett fantastisk naturskjønt område, fjellene er spektakulære og basecamp ligger sentralt og fint til. Jakten er krevende og som med all ekte jakt trengs det litt flaks med både vær og vind, men vi er innstilt på å jakte hardt i de neste 10 dager .

Vi skal jakte Elk og håper å treffe brunsten og ha bra med brøling, lyden av en brølende elk er intens og man kan høre de på flere kilometer hvis været er rett. Jakten vår er i slutten av september som historisk skal inneholde brøling, så vi gleder oss til å starte jakten…

Mye av jakten foregår ved hjelp av hest, de er utrolige til å ta seg frem i fjellet og sparer oss for mange høydemeter samt tunge bører etter hvert…

Vi er ute og lytter/lokker elk, tåka gjør speidingen vanskelig i dag og det er helt stille i dalen.

Det er flotte fjell her og naturopplevelsene står i kø, inntrykkene er mange og vi nyter hver eneste dag. Vi ser både Elk, Grizzly, Svartbjørn, Mountain goat og Moose så det skjer noe hver dag.

Kikkert og spotting scope brukes flittig. Vi hører ikke noe brøling, men venter tålmodig på at det skal dra i gang.

Hestene gjør en kjempejobb hver eneste dag og tar oss med opp i nye fjellområder, stier er ryddet i store deler av terrenget som gjør turen veldig behagelig på hesteryggen. Vi rir stort sett opp til tregrensen og jakter oss videre til fots innover i fjellet.

Etter en spennende jakt på dyr vi fant i kikkerten på lang avstand dagen før, er jeg heldig den 5 jaktdagen og feller en diger bukk.  Den store bukken så vi derimot ikke i går, den kom brølende ut av skogen etter noen timer i dag.

Det er 8 koller, noen smådyr og 2 bukker i flokken og brølingen har vært ganske intens. Her var det den nevnte flaksen som slo til og dagen er reddet!! Det er bratt der den detter og heldigvis henger den seg fast i noen trær før den sklir utfor.

Vi flår og parterer der den henger fast i noen trær, og sikrer videre med tau i geviret for å gjøre oss ferdige med flå jobben.

En tung, men god bør! På vei hjem brøler det andre bukker i nabodalen.

Det er deilig å slippe sekken og la hestene ta over bærejobben, alt av kjøtt fraktes til camp og vi nyter en god biff til kvelds.

Området er stort og variert, det er nye opplevelser hver eneste dag.

Siste dagen får Sverre også en bukk etter spennende brølejakt.

Vi har sett både Bighorn sheep, mountain goat, Grizzly, Svartbjørn, Muledeer, Whitetail og moose, i tillegg hørt ulven ule. Alt i alt en veldig bra tur som kan anbefales sterkt, jeg skal i hvert fall tilbake…

Se www.packhorsecreek.com for flere detaljer og annen info.