Min første tur til Mexico er i 2011, det er her drømmen om store desert sheep’s virkelig starter… Vi møtes på flyplassen i Hermosillo av min gode venn Bart Lancaster, vi kjører direkte ut i jaktterrenget hvor vi sjekker at riflene går som de skal og får innlosjert oss i campen.

Det blir overraskende god mat og spenningen kjennes godt i kroppen, vi skal tross alt jakte desert sheep i morgen…

Kaktusene kan bli enorme og gamle, de er totalfredet og man får ikke hugge de under noen omstendigheter.

Oppe i fjellet her har vi på lang avstand sett flere bukker i en flokk, det er veldig spennende å snike seg nærmere. Det er minst 5 fine bukker i flokken.

Sekk og kamera ble lagt igjen langt bak oss, så det blir ingen bilder på fallet. Det er en lang vei tilbake til camp, men dagen har gått over all forventning.

Tilbake i camp har de andre også hatt hellet med seg og fått en kjempefin sau, vi har hatt maks uttelling og vel så det.

Etter jakten reiser vi litt sydover og helt ut på kysten. Vi tar en dag på sjøen og dykker med sjøløver, det er utrolig spennende. De er nysgjerrige og kommer helt innpå, biter i svømmeføttene og leker seg rundt oss.

Den store hannen er litt mer skeptisk og det er kanskje like greit, han er diger og har en fryktinngytende tanngard som vi ikke trenger å bli kjent med. Morsom opplevelse og god avslutning på turen.

Det er 2015, og turen går nok en gang til Mexico!

Vi flyr til Hermosillo og blir møtt av Bart Lancaster og Weiko som er våre guider og tilretteleggere under hele turen. Drømmen om å jakte en av de grommeste fjellsauer som finnes i verden, desert sheep nærmer seg virkelighet… Ifra flyplassen har vi ett par timers biltur før vi er i terrenget, og naturen her med all kaktusen og de forskjellige plantene er en opplevelse i seg selv.

Vi reiser i februar, da er det godt å varmt, men ikke så varmt enda at klapperslanger er noe problem.

En super årstid å reise på for en som ønsker litt varme når Norge er på sitt kaldeste.

Kaktus skog, det blir litt annerledes enn gran og furu vi har hjemme!

Maten er en kulinarisk opplevelse, men se opp for Weiko og hans Chiltepin chilli som fort kan ta livet av en nordmann!! Det er mye godt på grillen og fajitas som smaker fantastisk hver eneste dag.

Se opp for Weiko og hans Chiltepin chilli

Espen Lynne

Det er som seg hør og bør bål og grilling hver eneste dag. De fyrer med ironwood, ett veldig tungt og hardt treslag som gir en eventyrlig varme og også lukt/smak på maten når vi griller. En liten pinne kan brenne i timevis og det er nesten alltid glør på bålet når vi våkner neste morgen.

Det er flotte fjell å jakte i her, sauen liker seg i overgangen mellom buskas og fjell der den har både mat og skjul. Det blir mange timer med kikkerten og disse ørkensauene er vanskelig å få øye på, i hvert fall før man har sett noen og lærer seg fargene.

Det blir mange timer med kikkerten

Espen Lynne

Hvis man ser veldig nøye etter, kan man se at det står et par bukker ca midt i bildet.

Her gir en skadet kaktus vann til sauene, de stanger sår i kaktusen for å få vann.

Drømmen går i oppfyllelse og jeg er heldig å felle en veldig fin bukk, så det er en fornøyd jeger denne dagen…

Det er en tung og varm, men veldig god bør hjem til camp. Der blir vi som seg hør og bør veldig godt tatt i mot, nå det skal smake godt med litt mat og drikke etter en dag i varmen.

Weiko er storfornøyd med jakten, det er ikke hver dag det felles to så flotte bukker samme dag.

Det blir en aldri så liten feiring

Bilder og historier deles og stemningen er god rundt leirbålet.

Fornøyde jegere etter en opplevelsesrik tur, dette kan også virkelig anbefales.

Litt fiske ble det tid til en dag, herlig med litt avveksling ifra ørkenlivet og det ble i hvert fall nok fersk fisk til middagen denne kvelden.

Turen til Mexico er en fantastisk opplevelse, det er eksklusivt og dyrt å jakte disse sauene, men absolutt å anbefale hvis man har ”sheepfever” og drømmer om å fullføre ”Grand slam of north american wild sheep”…

Det er og en mulighet å jakte desert muledeer og cousedeer i mexico, jeg håper å få til det neste gang…

“[Turen er] absolutt å anbefale hvis man har «sheepfever»”

En fantastisk opplevelse…

Tips til turen er å sjekke referanser veldig godt, det finnes mang en skurk i Mexico og man er helt nødt til å ha en lokal kar å stole på. Ellers så er det godt og varmt, ha noen litt lyse klær som kan tåle noen kaktuser, caps og solbriller + solkrem er ett must, god kikkert og noen gode lette/kalde fjellsko som er inngått så ordner guidene resten.

Vår tur ble arrangert av Bart Lancaster, kontakt han gjerne på www.bartlancaster.com hvis du er interessert i en tur eller har spørsmål. Ellers treffer du meg på espen@bioprep.no