Turen går til Skottland! Dette fine jaktlandet ligger kun ett par timers flytur unna og prisene for både fly, jakt, mat og drikke gjør det attraktivt å reise hit. Vi satser på «rough shoot» som er en blandet jakt på Hare, kanin, rugde, fasan, rapphøns og ender, eller annet småvilt som er jaktbart der vi er. Vi har vært forskjellige steder og vilttettheten har vært variert og god i alle områdene.

Det sosiale er i fokus og som en kompistur er dette bare helt herlig. Vi reiser med/besøker vår gode venn Peter Swales som bor like utenfor Inverness, han har en utrolig erfaring med å arrangere jakt på de Britiske øyer og i verden generelt. Tidligere jobbet han som eksklusiv tilrettelegger av jakt for Holland & Holland, så referansene hans er de aller beste. Se mer på www.kiltarlity.com

Kaninjakt med ilder er en spennende jakt der man må være rask med hagla. Alt kjøttet blir tatt vare på, vi får med noe til middag og resten beholder eller selger guidene.

Det sosiale henger høyt og det er så klart gøy å være en kompisgjeng på tur. Vi bor på en bed & breakfast og har som seg hør og bør i Skottland en pub i kjelleren.

Harejakten foregår i «highlands» og vi er oppe i snøen, det blir en kombinasjon av driv og støkkjakt. Vi feller over 100 harer pr dag, så alle får testet hagla..

Fasaner er det bra med og noen ender får vi og prøvd oss på, det blir både høye og raske skudd så det blir mest hull i lufta en meter bak!!

Tur 2 – Dette er såpass gøy at vi reiser igjen ett par år senere

Noen nye er med på laget og det sosiale er fortsatt høyt verdsatt!!

Mat og stemning er på topp…

Jakten er nok en gang god og alle får mange sjanser hver eneste dag.

Turen avsluttes nok en gang som seg hør og bør – i baren!!

Tur 3 – Skottland blir man ikke lei, og det er veldig hyggelig å besøke Peter nok en gang

Det er sosialt, billig og mye moro for pengene. En god anledning er å feire Knut som blir 40år. Vi starter med whisky-tasting i Inverness, det er ett hav av lærdom så det er både interessant og en artig kveld, stemningen stiger raskt!

Jakten er som vanlig bra, lunsjene gode og sosiale… I tillegg er det fine steder vi er innom når vi kjører rundt til og fra terrengene vi skal jakte på.

Jakten er som vanlig bra, lunsjene gode og sosiale.

Espen Lynne

Bursdagen feires storslagent på Ley’s castle som ligger like ved Inverness, det er ett flott slott, maten, vinen, whiskyen og stemningen er på topp.

Slottet har en av verdens største og mest eksklusive samlinger av Johnny Walker whisky, vi får dessverre ikke ta ett dypdykk i denne baren, men gøy å se og høre historien om samlingen.

Skottland kan absolutt anbefales

Våre «rough shoot’s» har vært senhøstes eller rett på nyåret, som er en fin tid å reise hit på. Peter har og veldig bra jakter på hjort, rådyr og alt annet du finner i Skottland, så bare ta kontakt med han hvis det er noe som frister www.kiltarlity.com

Tips til turen: Ha med noe vind og vanntett til de våte dagene, ellers det du bruker på en vanlig jakt her hjemme.