I september/oktober 2017 går turen tilbake til David Beranek og Packhorse Creek Outfitters i B.C. Canada. Denne gangen skal jeg jakte på den vanskelige tykkhorn sauen, kjent som Rocky Mountain Bighorn Sheep. Det er kanskje den vanskeligste og mest krevende jakten man kan ha i Canada, og den siste sauen jeg mangler for å ha ‘’ Grand slam på north american wild sheep’’ Så dette er på flere vis en drømmetur jeg har ventet på lenge. Min guide er en god venn igjennom mange år, og jeg gleder meg til denne turen sammen med Jason Nutini, han er for øvrig en av de aller beste jegere jeg kjenner så jeg har en god følelse av at vi skal finne en fin sau.

Det er herlig å være tilbake i Packhorse Creek, campen er helt topp og folka likeså.

Turen starter med ett par dagers forsinkelse på grunn av store skogbranner som har herjet sydlige deler av Canada denne høsten, og det er portforbud mot å reise inn i villmarka! Heldigvis for oss så snør det kraftig og det blir åpnet opp igjen så vi kan starte turen.

Det ligger godt med snø i fjellet, men fortsatt lukter det brent og vi ser det ryker flere steder. Skiftende vær, kulde, tåke, skyer og vind gjør jakten utfordrende oppe i høyden, men vi har uansett noen fine dager til fjells og vi ser Bighorn’s nesten daglig. Vi ser ingen av de store bukkene som er lovlig å felle, men det er uansett godt å se mye sau.

Det er lange dager for både jegere og hester, opp før det lysner og hjem igjen sent er gjengangeren. Det blir gjerne en liten siesta og høneblund midt på dagen når vi får tid til det.

Hestene er våre beste venner og transportmiddel på denne type jakt i fjellene, det er helt utrolig hvor langt og lett man kommer på 2-3 timer. I tillegg får man med seg bra med klær, mat og det som trengs for å kunne være lange dager i fjellet i varierende vær.

På disse fjelljaktene med hest så er det vanlig å ri en time eller tre, for så å sette igjen hestene der det er godt beite. Deretter fortsette dagen til fots og bruke kikkerten flittig. Det er bare helt herlig å gå fjellrygg etter fjellrygg og jakte seg igjennom disse fantastisk fine områdene i lag med flotte folk.

Hestene er våre beste venner og transportmiddel på denne type jakt i fjellene, det er helt utrolig hvor langt og lett man kommer på 2-3 timer.

Espen Lynne

Med på turen er det flere jegere. Vi jakter sammen noen dager og deler oss når det er mest effektivt. Det sosiale med å være flere som reiser i lag er en stor del av å gjøre turen så bra, det blir gode historier og opplevelser hver eneste kveld. Jeg føler meg heldig og privilegert som har fått dele turen med disse flotte folka, håper vi får til flere turer sammen.

Den 10de jaktdagen finner vi en voksen sauebukk som er lovlig. Etter en lang og tøff ridetur og noen 100 høydemeter til fots så er vi på skuddhold ett par timer før det blir mørkt. Vi venter til den største bukken reiser seg og jeg feller denne flotte bukken. GRAND SLAM RAM… Drømmen er nådd og det er en fantastisk følelse…

Turen hjem tar noen timer, det er mørkt før vi er tilbake ved hestene og da har vi fortsatt ett par tre timer til camp.

Etter felling så må sauen kontrolleres og ‘’plugges’’ av en offisielt godkjent kontrollør, dette for å forsikre om at sauen har ‘’full curl’’ som gjør den lovlig å felle. Er den ikke det inndras trofeet, skinn og kjøtt samt at man risikerer en stor bot. Min sau var lovlig på begge sidene og alt godt innafor regelverket, så da reiser vi hjem glade og fornøyde.

Denne turen kan anbefales på det sterkeste, jeg reiser gjerne tilbake. Deres hjemmeside er www.packhorsecreek.com. Ta kontakt med David Beranek packhorsecrk@elkvalley.net eller Jason Nutini på jason_nutes@hotmail.com for info om deres turer, eller kontakt meg så skal jeg hjelpe til så godt jeg kan.

Beviset på en registrert Grand slam, nr 2092.

Denne turen kan anbefales på det sterkeste, jeg reiser gjerne tilbake.

Espen Lynne