Turen går til Zimbabwe og det er Elefantjakt som skal testes ut.. Vi skal jakte langs Zambesi floden i ett stammeområde hvor det er mye elefanter, her er det ca 10 elefanter som skytes årlig av en stamme på flere tusen dyr. Totalt er det ca 86000 elefanter i Zimbabwe (ref: parkvakter og jaktpoliti vi hadde med oss som observatører) og kun ca 300 dyr felles årlig, så stammen er i enorm vekst og ødeleggelsene er store for farmer og skogen generelt.

Vi skal jakte med Pierre Hundermark og Lindon Stanton som eier Mbalabala safari, turen arrangeres i samarbeid med Arve Olaussen ifra Kongsberg som har bodd i Afrika flere år tidligere og har en enorm erfaring.

En god start på Lookout cafe som har en fantastisk beliggenhet ved Zambezifloden.

Campen vår ligger ca 2 timer ifra Victoria Falls, på en herlig plass nede ved elva. Her ser vi krokodiller og flodhest nesten hver eneste dag.

Vi har ett enormt område å jakte i og kjører store avstander med bil i forsøk på å finne ferske spor eller komme nærmest mulig noen vannhull før vi begynner å gå. Vi stopper ofte i landsbyer og ved hus underveis for å høre om de har sett elefanter de siste dagene, og de lokale gutta blir gjerne med som en hjelpende hånd.

Siden det er tørketid oppsøker dyrene de forskjellige vannhull og bekker det er vann igjen i, og det er her vi har størst sjanse på å finne ferske spor. Det er også her det starter… vi ser bøffelflokker, impala og kuduer, men elefantene har forsvunnet før det ble lyst.

Vi stopper ofte i landsbyer og ved hus underveis for å høre om de har sett elefanter de siste dagene

Espen Lynne

Vi har hver vår hytte med dusj og alt som trengs, samt en flott beliggenhet ned mot elva.

Regntiden nærmer seg og vi får noen kraftige regnskyll. Den ene dagen hagler det og de er større enn klinkekuler, godt vi står under tak.

Elva som var nesten tørr i går stiger raskt og det er så vidt vi kommer over.

Når vi omsider finner dagsferske spor blir det enklere å følge flokken som er på ca 15 dyr. Trær er knekt ned og det lukter elefant. Vi går ca 9km inn i bushen før vi finner sporene, og følger de ca 5km før vi tar igjen flokken.

Elefanten felles etter en veldig spennende snikjakt, dette fikk blodpumpa til å gå…

Elefantjeger.

Samme dag feller Tom sin elefant i andre enden av terrenget etter en spennende jakt.

Jungeltelegrafen går og det tar kun ett par timer så er det 150+ folk ifra nærmeste landsby som er kommet for å hjelpe til og så klart få seg en kjøttbit. Ikke ett gram går til spille, og alle får med seg kjøtt hjem.

Allerede neste dag finner vi ferske spor og spenningen stiger når vi er så nærme at vi kan høre de. Det er så tett her de står i skyggen at vi ikke ser de før vi er ca 20m unna!

Og plutselig står den der på 10m rett foran oss, 2 raske skudd ifra 470’n og den faller så det rister i bakken. En utrolig spennende jakt og nervepirrende å komme så nært disse enorme dyra.

Ivory hunters.

Samtidig som den detter kommer det en elefantku forbi oss i rasende fart, den har vi ikke sett og er takknemlige for at den dreier av på ca 15 meters hold…

Nok en gang virker jungeltelegrafen, og absolutt alt blir tatt vare på. Kjøtt, skinn, bein, ører, hale og tenner, alt vi ikke ønsker tar de lokale vare på til eget bruk eller tenner og skinn leveres til myndighetene som kontrollerer dette.

...tenner og skinn leveres til myndighetene som kontrollerer dette.

Espen Lynne

Kjøttet tørkes og blir mat for ca 50 storfamilier den neste måneden, 3 elefanter er mye kjøtt som de lokale setter umåtelig stor pris på.

Grillen i camp brukes flittig av Pierre som har noen gode retter på lur, til og med seigt elefantkjøtt smaker godt etter en runde på grillen her.

De neste dagene nytes på Zambezi og fiske etter tigerfish. En råtass av en fisk som er minst like sprek som en laks og i tillegg har en rå tanngard man skal passe seg for.

Victoria falls er ett av verdens underverk. Selv nå i tørketiden er det god vannføring og lyd i fossen, skulle gjerne vært her ved høy vannføring og opplevd det…

Turen avsluttes på Safari lodge og en siste «sundowner»

Dette var en tur etter «non trophy» for å oppleve elefantjakt til en rimelig penge, med mulighet for å oppgradere hvis man fant en trofeelefant. Det er veldig bra med dyr i området, men man må ofte gå langt for å finne de.

Tips til turen: Husk solkrem, caps,  gode sko og ett våpenfutteral til rifla når den ligger på bilen. Vi jaktet stort sett i shorts og t-skjorte, men man må regne med litt tornekratt så en lett bukse og langermet skjorte er ett godt alternativ.