Turen går tilbake til Packhorse creek og David Beranek helt syd i B.C. Området er kjent for å ha en veldig god bestand av Grizzlybjørn, i tillegg kan de bli skikkelig store her.

Det er store områder vi jakter på, og vi bruker utallige timer med kikkerten. Vi ser bra med bjørn, men den virkelig store har ikke vist seg enda.

Den 5te dagen ser vi en stor bjørn ca 3km inn i fjellene og bestemmer oss for å gi det ett forsøk, det er langt og vanskelig å ta seg frem samtidig som været går over i øs pøs regnvær…  Det letter igjen og vi kommer oss opp i fjellet der vi sist så bjørnen for noen timer siden nå.

Etter ca 5-6 timer finner vi igjen bjørnen i nabodalen og får en god skuddsjanse helt inn på 50 meter etter en eventyrlig snikjakt. Da er bjørnen vår… Det er en stor opplevelse å få muligheten til å jakte disse digre bjørnene, det er ikke mange lisenser selv om bestanden er veldig god. Den tyngste delen av jobben gjenstår, vi har en flå og bærejobb foran oss og er ikke tilbake i camp før godt etter det er mørkt.

Jakta feires og tradisjons tro skal skinnet inn på hyttegulvet!

Det er en diger Mountain Grizzly vi har felt, skinnet måler hele 8,7fot Square og kraniet over 24 tommer.

Det har vært nok en fantastisk tur til Packhorsecreek outfitters.

Området, fjellene, vilt tettheten og crewet gjør at man får lyst til å reise tilbake flere ganger. De har normalt 1 Grizzly tag pr år, og året etter reiste en god kamerat av meg og fikk en bjørn som var ørlite større…

Turen kan virkelig anbefales til de som ønsker en bra vårjakt på grizzly, sjekk ut www.packhorsecreek.com for flere detaljer, eller kontakt David Beranek på packhorsecrk@elkvalley.net

Tips til turen må være å ha med en god kikkert, fjellstøvler og god tålmodighet, det blir mange timer med kikkerten. Ellers helt vanlig jakt bekledning for årstiden. En rifle i kaliber 300wm eller tilsvarende anbefales.