Turen går igjen til Bart Lancaster for å jakte svartbjørn med hunder. Det er en veldig god bestand med bjørn her og de varierer i farge ifra svart til brun, rødlig og nesten helt gule. Det er omtrent en like stor sjanse til å skyte en brun som svart bjørn. Vi flyr til Williams Lake og jakter i områdene rundt og på den enorme og historiske Gang Ranch. Det var under gullrushet i Klondyke denne ranchen ble etablert. Vi bor på en fin tømmerlodge med både strøm og vann, maten er også veldig bra.

Våren er en fin årstid i skogen og det er herlig å få være noen dager på bjørnejakt i disse flotte områdene.

Det er bra med bjørn her og vi har los hver eneste dag. Guidene ønsker at vi skyter voksne hannbjørner eller gamle binner som er på retur.

Gps og jaktradio, det er nesten som jakta hjemme, men her er det 4-8 hunder å holde orden på. Jeg kan love det er trafikk på radioen og iherdig trykking på gps’n når losen er i gang, for ikke å snakke om kreativ bilkjøring samtidig, det må nesten oppleves!

Tom skyter en diger bjørn den første dagen. Han skal være her i 2 jaktperioder og kviet seg stort for å skyte allerede første dagen, men når bjørnen gikk i bakken og de fikk se hvor stor den var kom smilet raskt tilbake. Det kan være vanskelig noen ganger å skyte så tidlig i jakten når man føler man har så god tid, men det er viktig å ta vare på de sjansene man får, plutselig snur jaktlykken eller været og man står der tomhendt når man skal hjem.

... det er viktig å ta vare på de sjansene man får, plutselig snur jaktlykken eller været og man står der tomhendt når man skal hjem

Espen Lynne

Sverre følger opp med en kjempe, han har med seg Jr. på tur og de har noen fine dager sammen. Dette er en sosial og fin jakt, der man gjerne er 2 kamerater eller som her far og sønn som deler opplevelsene.

Erik, Roger, Hans Johann og Frode feller flotte bjørner alle mann. De er en kameratgjeng som kjenner hverandre godt ifra jakt og andre turer, så jeg skal love det var god stemning og til tider høy partyfaktor i camp (Sambucatime”!!)En utrolig artig gjeng å være på tur sammen med og det gode humøret smitter over på guider og alle de andre i camp så turen ble desto mer vellykket.

Jeg er heldig og får skutt 2 store bjørner, en sort og en brun. Begge er over 7fot. Det har vært en veldig spennende jakt med ganglos på begge bjørnene. Dette er utrolig mye jakt og action for pengene, så det blir en reprise to år senere… Og i 2017 planlegges det både Grizzly og svartbjørnjakt med hunder, så det er mye å glede seg til fremover…

Vi har med oss en lur kameramann denne turen og det skal vise seg at det blir mange spennende fellinger festet på film. Kristoffer er kjent for de fleste, vi har jaktet sammen i mange år og har hatt det mye gøy på tur.

Jan Erik åpner ballet og feller en veldig fin bjørn som har ett utrolig fargespill i pelsen.

Hundene er med hver dag, de står bak på planet/oppe på «dogbox’n» og værer. De sier klart ifra hvis det er fersk bjønnelukt i lufta og da stopper vi opp, går ut og sjekker spor og vurderer om vi skal slippe ut ifra hvor keene hundene er. Noen ganger eksploderer det nesten bak på bilen og vi vet med en gang at det er bjørn like i nærheten.

Vi kjører skogsbilveier, sjekker jorder og hogstflater til vi finner noe ferskt, gjør vi ikke det kan vi ta hundene i bånd og gå i gromme områder og lete opp bjørn. Når losen er i gang kan vi holde på i 1-12 timer før vi får felt bjørnen eller kobler hundene igjen, på grunn av ulv er det uaktuelt å slippe hundene sent på dagen og risikere at de blir ute om natten og gutta gjør en stor innsats for å få koblet hundene i god tid før det blir mørkt.

Noen ganger eksploderer det nesten bak på bilen og vi vet med en gang at det er bjørn like i nærheten.

Espen Lynne

Pappa får skutt en fin bjørn. Han ser dårlig etter en ulykke for noen år siden, så vi må få en bjørn til å gå opp i treet. Det blir en sikker skuddsjanse og er en kjempefin måte å skyte bjørn på hvis man er litt usikker eller trenger ekstra god tid. Ca annenhver bjørn ”treer” som vi sier, og det er like gjerne en stor gammel bjørn som en ung så spenningen er høy når man nærmer seg losen.

Dette er gode bjørneplasser… Området er stort og terrenget veldig variert, vi jakter i alt fra store skogsområder, til nesten ørken nede i lavlandet hvor det blant annet er en utfordring og plage med mye kaktus. De bratte fjellsidene/ravinene ned mot elvene kan også være utfordrende både for jeger og hunder.

Vi har to Svenske jegere i camp samtidig med oss, det er kjempehyggelige karer og begge får flotte bjørner og en spennende jakt. Her er en av gutta med sin store svartbjørn, skutt i en fin los.

Vi får bra med bjørn, og alle jegerne er fornøyde.

Flotte karer, Clausen står så klart på en stubbe den luringen…

Dette har vært spennende turer med mye action, hvis man liker hundejakt og bjørnejakt er dette en tur man absolutt bør prøve.  Bart Lancaster treffes på www.bartlancaster.com Der finner man info til flere turer han arrangerer.

Tips til turen: Lett luftig tøy og sko som er gode å løpe i, jeg har brukt både vanlig joggesko og fjellstøvler, en mellomting er sikkert godt egnet. Har du en egen hund du virkelig vil få testet på bjørn kan det være mulig å ta med den over, men det må så klart avtales på forhånd.