Det er lagt opp til en eventyrreise! Turen går først til Smithers og Kispiox river hvor vi bor på en fantastisk flott lodge. Sjekk www.kispioxriver.com Her slapper vi av, padler og har det gøy i elva noen dager sammen med den fantastiske familien Allen som har dette fine stedet. Her kan man fiske steelhead og king salmon om sommeren eller komme på heliskiing om vinteren, dette kan anbefales på det varmeste…

Ifra Smithers er det ca 12 timers biltur til Whitehorse. Her  har vi ett småfly som venter og det tar oss med ut i bushen som skal være vårt hjem de neste 5 ukene…

Bart Lancaster venter der inne, han skal være vår guide og har lagt opp til mye spenning og det er fantastisk flotte områder vi skal ri inn i. Sjekk ut www.bartlancaster.com  Det har ikke vært jaktet på mange år i deler av området, så vi gleder oss til å ta fatt på den spennende ferden innover i villmarka.

Turen starter veldig bra og vi feller en Grizzly den andre dagen, vi skal snart videre og setter opp en enkel camp som vi blir i ett par dager.

Det er fine områder vi jakter i, hvor vi ser etter moose og caribou.

Den første moose’n vi feller, en spennende jakt og veldig fint trofe.

Etter ca en uke kommer vi til det som blir vår basecamp de neste ukene, herifra har vi god utsikt innover en fin dal.

Mooserib’s, Ett skikkelig festmåltid.

... en spennende jakt og veldig fint trofe

Espen Lynne

Her ser vi en stor sort ulv som jakter på noen caribou’s. Vi er ca 3 km unna og prøver å lokke til oss ulven, den kommer løpende mot oss lenge, men vi ser den siste gang på ca 1 km og etter det får den nok været av oss for vi ser den aldri igjen…

Flotte områder hvor vi jakter Grizzly, Moose, Caribou og Stone sheep.

Vi rir opp i bortgjemte fjelldaler og jakter oss videre…

Nok en fin moose og en spennende jakt.

Alt kjøtt skal fraktes ut, det er en tung jobb og ville vært umulig uten hestene. Det tar 4 hester for å få med en moose til camp.

Tom Er heldig og feller årets største moose så langt, en veldig spennende jakt der vi så oksen oppe i fjellet dagen før. Neste dag fant vi den igjen i samme fjelldalen .

Packed and ready, da er det kun turen hjem til camp igjen før feiringen kan starte!

Packed and ready

Espen Lynne

Nok en fantastisk fin fjelldal å jakte moose…

Årets elg!!! Alf er den heldige og får skutt en fantastisk flott okse.

Nok en flott moose på vei til camp

På vei mot jaktens slutt rir vi igjennom ukjent terreng for å prøve å finne en gammel hytte vi har hørt skal være der.

Underveis overrasker vi en jerv som vi får skutt, det er en flott bonus! Vi har snøstorm og lurvete vær, men det letter etterhvert.

Turen avsluttes med en flott Grizzly. Vi fant den gamle hytta og til alt hell var hytta i ganske god stand.

“På vei mot jaktens slutt rir vi igjennom ukjent terreng”

Tips til denne turen er: Ta med deg er god håndkikkert, gjerne med avstandsmåler. Vadmel eller andre lydløse klær til Moosejakten, godt regntøy, god sovepose + liggeunderlag, ellers det du pleier å bruke på en jakt i fjellet her hjemme på samme årstid. Varme hansker og en god lue er godt når man sitter noen timer på hesteryggen i uvær! Gamasjer og gode inngåtte fjellstøvler… En god bok til dager man er værfast, og godt humør, det redder enhver tur!

En 10 dagers jakt inklusive 1 felt dyr koster 18900 us$, da kommer flybilletter, lommepenger og tips i tillegg.

Ha minst 3 timer der du skal fortolle våpen (Vancouver eller Calgary)

Dette er min favorittur, Canada er ett fantastisk jaktland og jeg føler meg heldig som har blitt kjent med Bart Lancaster og co. De har gode områder og flinke guider som er en forutsetning for å lykkes. Bart kan treffes på www.bartlancaster.com eller jeg kan være behjelpelig med å tilrettelegge en tur, kanskje nettopp du er med oss neste gang…