Turen går tilbake til Sibir og Sajanfjellene som vi har så gode minner ifra 2014… Ansten Østbye har som sist lagt alt til rette så turen skal bli en suksess.

Yenisei viser seg fra sin fineste side denne gangen, og vi føler oss veldig velkommen tilbake til dette fantastisk flotte villmarksområde…

Basecamp ligger idyllisk til ved bredden av innsjøen. På denne turen hadde vi så varmt vær at det ble bading flere ganger.

Det blir en veldig hyggelig gjenforening med guidene fra sist, og vi har mange røverhistorier som skal deles og planer legges for de neste dagene.

Endelig er turen skikkelig i gang, og alle jegerne på vei ut i hvert sitt område. Det skal bli en veldig varm dag med tung sekk opp til fjells i dag!

Endelig på toppen oppe ved hytta, møre og varme bein får hvile. Pulsklokka viser at vi har gått 1300 høydemeter på 3 timer og 45 minutter og skal ha 48 timers hvile, det skjer jo i hvert fall ikke…

Atle åpner showet med en flott ibex helt i siste liten før mørket kom.

Enkel middag i dag, vi må ut å jakte for å få oss en skikkelig kjøttgryte…

Neste dag er det grytidlig ut og speide i disse flotte fjellene jeg har savnet siden sist. Vi finner en flokk ibex som vi sniker oss innpå, men de 3 bukkene er litt for unge så de får beite videre.

Gjengangeren på denne turen er uendelig med terreng å jakte i, mange timer med kikkerten og veldig god bestand av både ibex, maralhjort og sibirske rådyr. I tillegg ser jeg 9 forskjellige bjørner de to ukene jeg er her, men den store er for langt unna og umulig å jakte på. Ulver som uler hører vi også de første dagene, men ser de aldri.

Ulver som uler hører vi også de første dagene, men ser de aldri.

Espen Lynne

Vi flytter innover fjellet til neste hytte for å prøve litt lokkejakt på maral.

Lokkinga virker og vi får en flott maral allerede første dagen inne på den nye hytta, nå er i hvert fall middagene sikret fremover…

Det er lange jaktdager og store områder vi jakter på og ofte er den brølende hjorten litt for langt unna til at vi rekker frem på de timene det brøler morgen og kveld, mørket kommer raskt og det blir flere turer hjemover til hytta i mørket.

En herlig og glad gjeng etter noen flotte dager i Sajanfjellene.

Og det avsluttes så klart med en fest på russisk vis, helt herlig.

Erik og jeg blir igjen når de andre reiser hjem, vi skal jakte en periode til og venter på neste gruppe.

Michael tar oss med på fisketur uten hell, men vi besøker svigerfaren hans og får servert røkt brasme, det var faktisk veldig godt.

Vi benytter dagene alene godt, og Erik får skutt seg en flott ibex, jeg er mektig imponert over hvordan «lille» Erik forserer disse bratte liene!!

Så braker det løs! Trønderbataljonen ankommer med rakefisk og akevitt…

En som får kjenne godt på gårsdagens feiring er en som i utgangspunktet ikke er skapt for motbakke!! Det eneste som lokker han opp de 1300 høydemeterne er at jeg har en kasse øl i sekken… den kommer han opp til noen timer senere, litt ekstra mør i låra!

Vi speider og jakter videre.

Jeg skyter en fin ibex nesten nede ved innsjøen igjen, og får «oppturen» til hytta enda en gang!

Ibexene har mange skjulesteder her…

Nok en gang går turen innover fjellet, været slår om og vi får full snøstorm. Guiden går seg litt vill, men til slutt finner vi hytta og mangler bare 1 mann! Han dukker opp til lunsj neste dag etter en lang natt på fjellet.

Her sov jeg store deler av turen, 2 uker under åpen himmel er bare herlig.

...2 uker under åpen himmel er bare herlig

Espen Lynne

Det blir knaseføre, men også skikkelig fart på maralbrølinga…

Det detter en maralhjort til og det blir en skikkelig kjøttgryte til kvelds.

Jørn har også hatt hellet med seg og kommer til camp med ekstra tung sekk…

Oskar og Bent må kunne sies å ha hatt en rå far/sønn jakttur selv om de jaktet med hver sin guide. Historier deles i basecamp og stemningen er på topp.

Vi ordner grillfest i campen siste kvelden til stor glede for hele gjengen.

“Herlig gjeng, og det beste er at det skal gjentas om 3 år…”

Det ble nok en suksess å reise med Østbye’s jaktreiser til Sajanfjellene, så dette kan anbefales på det sterkeste…