Turen går nok en gang til Canada og guiden Bart Lancaster, www.bartlancaster.com. Vi hadde uflaks i fjor og fant ikke stonesheep og håper så klart på bedre utbytte denne gangen.

Endelig er vi tilbake i «Beaver’n» og på vei ut i villmarka, og det er liten tvil om at denne gamle sliteren både har sett og opplevd mer enn oss…

Litt liten landingsplass, piloten kan fortelle oss at det er tvilsomt om noen har landet her tidligere – det gjør unektelig flyturen ekstra spennende, og følelsen av å komme til urørte fjell er til å føle på. Landingen går fint, så da er det bare å ta en rask titt rundt seg med kikkerten før vi pakker sekkene og starter vandringen. Planen er å gå 7-10 dager i ukjente fjell, for så å bli plukket opp i den andre enden av fjellkjeden hvor det ligger ett større vann og en hytte.

Vi speider og speider, utallige timer med kikkerten over store områder. Vi ser noen hunndyr, men ingen bukk.

Og vi går og går for å komme til nye fjell og utforske det urørte…

...vi går og går for å komme til nye fjell og utforske det urørte.

Espen Lynne

Den 3 dagen finner vi den første stonesheep bukken, dessverre er den for liten og den er alene. Ofte går bukkene i små flokker, men ikke i denne.

Vi går videre og jakter oss ifra fjell til fjell, men hverken sauen eller grizzlybjørnen vil vise seg frem. Vi har tag’s på både bjørn og rein i tillegg til sau.

Bad og klesvask gjøres samtidig!

Både været og naturen er fantastisk fint, enda godt vi har med shorts!

Området innbyr virkelig til sauejakt, vi ser både gamle spor og møkk, men også flere tegn etter ulv. Jerv ser vi en dag på lang avstand, Bart bare rister oppgitt på hodet og forteller hvor tøffe konkurrenter vi har her inne i fjellene.

Hoka! Verdens letteste fjellsko, en veldig god sko hvis du har lett eller ingen sekk, for meg blir det for lite støtte ved tung sekk så jeg har de med som ekstrasko.

Etter 8 dager igjennom ukjente fjell når vi frem til Surprise lake. Vi har tidligere på dagen funnet en flokk med sauebukker, og venter en dag ved hytta på 2 andre jegere som skal bli med oss videre på jakten.

Cariboujakt i boxershorts! Denne gromme bukken overasket oss når vi var ute på fisketur og fokus ble raskt byttet ifra fiske til jakt. Nå har vi endelig ferskt kjøtt, noe som virkelig gjorde susen på middagen etter 8 dager med real turmat.

Cariboujakt i boxershorts!

Espen Lynne

Stone sheep… Etter mange dager, mange mil og mange fjell finner vi bukken vi har lett etter.

Ben feller en kjempesau samme dagen, en av de aller største sauene guidene Bart og Jaon har vært med på noensinne.

Nok en dag med tung sekk, men dette er den desidert beste børen på lenge…

På vei hjem mot camp er også John heldig og feller en flott sau. Dagen blir historisk med 3 stonesheep samme dagen, det er i hvert fall ikke ofte dette skjer. Dette er ett av de aller vanskeligste trofeene å jakte på i Canada, ikke bare skal men finne sauen, men for å være lovlig å skyte må den være minimum 7 år eller full curl. Våre var 9, 11 og 13 år gamle, og alle full curl. Så nå ble i alle fall sekkene tunge nok, absolutt alt av kjøtt må bæres ut.

Jeg kan love det var noen møre lår inn vi kom frem til hytta denne kvelden.

“Turen avsluttes med ett «fiskebonanza» !!”

Denne turen ble nok en minneverdig tur i lag med Bart Lancaster, jeg føler meg heldig som er en av hans jaktvenner. Han har i disse dager solgt dette området vi var i her på denne turen, og flyttet seg litt sydover tilbake i B.C. Jeg gleder meg til nye eventyr i hans nye område som har en kjempegod bestand av stonesheep, elk, moose, caribou, bison, grizzly, mountain goat, muledeer ….

Fremtiden som jeger i Canada er lys… Bli med på en tur hit i september/oktober i 2018 hvis du vil??